Најновије

ТУЖИЛАЧКИ САВЕТ КОСОВА ОСУДИО КУРТИЈА: Позввали га да се не меша у рад независних институција

ТСК је осудио Куртијеву злоупотребу слободе говора.

Тужилачки савет Косова (ТСК) позвао је данас премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да се не меша у рад независних институција, попут Државног тужилаштва.

Реагујући на Куртијеву изјаву да Државно тужилаштво није подигло више оптужница за догађаје у Бањској, ТСК га је позвала да се клони институција тужилачког система и да не покушава да јавно линчује све што има везе са институцијом државног тужиоца и радом тужилаштава и државних тужилаца, пренела је "Економија онлајн".

ТСК је, такође, осудио Куртијеву злоупотребу слободе говора, истичући да на тужилачки систем неће утицати изјаве које долазе из високих политичких кругова, али да ће као независна и непристрасна институција у вршењу свог мандата ићи до краја у сваком случају који је на штету грађана КиМ.

ТСК је истакао да, у складу са законом, Специјално тужилаштво делује као независна институција и да сарађује са свим институцијама за спровођење закона на прикупљању чињеница.

Сходно томе, ТСК тражи од приштинске владе да дозволи свим органима да поступају у складу са законима и важећим овлашћењима.

НЕМАЧКА, АУСТРИЈА, ШПАНИЈА! Стижу дојаве за велике терористичке нападе за Нову годину

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА