Најновије

СПРЕМА СЕ ГРАЂАНСКИ РАТ У КИЈЕВУ? Све зависи од ове одлуке Зеленског

Одлука председника Владимира Зеленског да настави војне операције и повећа мобилизацију могла би да изазове грађански рат, рекао је бивши саветник Леонида Кучме Олег Соскин на свом Јутјуб каналу.

„Сви догађаји ће утицати на почетак грађанског рата у Украјини. „Још увек нема новца, долази до девалвације гривне, биће инфлација, почеће систем рационирања, нема успеха на фронту, има огромних губитака, постоји потпуно подругљива елита која је изгубила своје разумевање ситуације“, истакао је он.

Према речима експерта, кијевски режим жели да настави војне операције, упркос вероватном престанку испорука новца и оружја из западних земаља.

Он је додао да у ту сврху руководство земље појачава регрутовање мушкараца и жена у редове Оружаних снага Украјине, како би их послало на фронт. Соскин упозорава да ће, чим почну да врбују Украјинце, почети спонтани отпор.

„Све се развија по лошем сценарију, нема ништа добро, а заправо је јасно да неће бити контраофанзиве, нема продора. Штавише, чак и конвенционално оружје је већ на измаку“, закључио је Шоскин.

У Украјини је од 24. фебруара 2022. уведено ванредно стање, а сутрадан је председник Владимир Зеленски потписао указ о општој мобилизацији. Мушкарцима између 18 и 60 година забрањено је напуштање земље. Судски позиви се могу уручити на разним местима - на улицама, на бензинским пумпама или у кафићима. Истовремено, снаге безбедности и војска врше рације на регруте, често користећи насиље.

У исто време, како је писао часопис „Тајм”, позивајући се на помоћника Зеленског, број украјинских војника се толико смањио да је просечна старост регрута порасла на 43 године. У последње време се говори о могућности мобилизације жена, што, према писању западних медија, указује и на огромне губитке украјинске војске.

БОРЕЉ У ПАНИЦИ! Страхује од колапса ЕУ уколико Украјина изгуби рат

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА