Најновије

ИЗРАЕЛСКИ ХАОС: Убијен командант Хамаса - пронађено више од 800 тунела

Израелске снаге убиле су команданта Хамаса по имену Хаитам Хуваџари, саопштила је израелска војска.

Израелске одбрамбене снаге тврде да је Хоџари предводио батаљон који је учествовао у Хамасовим нападима на Израел 7. октобра.

Они су такође рекли да је Хоџари био задужен за активности Хамаса у главној болници у Гази Ал-Шифа и да је командовао борбама против снага ИДФ у кампу Шати, палестинском избегличком кампу у северној Гази.

Израелска војска гађала је Ал-Шифу пре две недеље, тврдећи да је Хамас изградио важан командни центар испод болнице. САД су подржале ове тврдње, које је Хамас одбацио.

Израелска војска саопштила да је проширила копнене операције на југ Појаса Газе, као и да делује у свим деловима те палестинске енклаве. Према тврдњама Израелских одбрамбених снага (ИДФ), од почетка сукоба изведено је преко 10.000 ваздушних напада, а пронађено више од 800 улаза у тунеле Хамаса.

Са друге стране, Министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса, саопштило је да од 7. октобра убијено 15.523 Палестинаца, од чега су 70 одсто деца и жене. Према наводима Министарства, у последња 24 сата из рушевина је извучено више од 300 мртвих и 600 рањених.

Прочитајте ОВДЕ више о стању у Украјини

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА