Најновије

ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА У ШТАБУ ХАМАСА: Операција се проширује

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су данас да су се пробиле дубље у избеглички камп Џабалију, у северном делу Појасу Газе.

Израелска војска (Фото: ИДФ)

У заједничкој операцији спроведеној са Шин Бетомдок, 551. резервна бригада и командоска јединица Морнарице Шајет 13, извршиле су рацију на Хамасов штаб опште безбедности у тој области и пронашли оружје, разну опрему и обавештајне податке, саопштила је ИДФ.

Војска је навела да је наставила и са ширењем своје копнене офанзиве на Кан Јунис на југу Појаса, где верује да се крије вођство Хамаса, преноси Тајмс оф Израел.

Палестински милитанти наставили су јутрос да испаљују ракете на израелске заједнице, уз звук сирена у углавном евакуисаним израелским заједницама близу границе са Појасом Газе, као и јужног града Бершебе, удаљеног око 40 километара.

У нападима није било повређених или материјалне штете.

Трупе ИДФ-а су у понедељак и током данашњег дана деловале у Џабалији како би уништиле имовину Хамаса.

Војници су лоцирали ракете и друго оружје и усмерили ваздушне нападе на оперативце Хамаса.

Према саопштењу израелске војске, 162. дивизија почела је да делује дубље у Џабалији након што је последњих дана завршила опкољавање овог избегличког кампа.

ИДФ: Трупе у центру Кан Јуниса, најинтензивније борбе од почетка копнене операције

Израелске трупе су трупе стигле до центра Кан Јуниса, највећег града у јужној Гази, неколико дана након што је Израел проширио своју копнену офанзиву у тој палестинској енклави.

Израелски званичници сматрају да се већи део руководства Хамаса можда крије у Кан Јунису, упоришту Хамаса, преноси Тајмс оф Израел.

Генерал-мајор Јарон Финкелман, шеф Јужне команде израелске војске, каже да његове трупе воде најтеже борбе од почетка копнене инвазије пре више од месец дана.

"Ми смо у срцу Џабалије, у срцу Шејаје и од вечерас, такође у срцу Кан Јуниса. Ово је најинтензивнији дан битке од почетка копненог маневра, у смислу погинулих терориста, броја сукоба и употребе ватре са земље и из ваздуха", навео је он у изјави коју су пренеле Израелске одбрамбене снаге (ИДФ).

Финкелман је рекао да је у плану наставак напада на упоришта Хамаса.

Израелска војска је саопштила да је извршила упад у бројне Хамасове положаје у Џабалији и Шеџаји, откривајући скровишта оружја и "инфраструктуру терориста како изнад земље, тако и испод".

Део оружја пронађен је у цивилним структурама, наводи се у саопштењу ИДФ-а.

О руској офанзиви прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА