Најновије

ХАОС У ТИРАНИ: Демонстранти напали згрсду владе, дошли да сруше Раму (ВИДЕО)

Бивши председник и премијер Албаније, а сада лидер дела опозиционе Демократске партије Саљи Бериша на данашњем протесту испред зграде владе затражио је оставку актуелног премијера Едија Раме, а демонстранти су гађали зграду Владе Албаније димним бомбама, молотовљевим коктелима и балонима са фарбом, након чега су се упутили ка згради парламента.

Тирана (Фото: РИА Новости)

Бериша је осврћући се на аферу „Мек Гонигал“ рекао да је позвао САД и ЕУ да истраже тај скандал и нагласио да Рама више нема легитимитет да буде премијер Албаније. 

Бериша је позвао своје присталице да се боре, да се претворе у револтиране грађане који портестују и прате револуцију до победе.

„Мој позив је сваки дан, учинимо све да скратимо живот овом режиму. Еди Рама, његов режим треба да буде срушен дан раније. Рама је подмитио шефа ФБИ, нашег стратешког партнера, некада је Албанија била главна вест када је ушла у НАТО, данас је ударна вест да је њен премијер изједначен са руским олигархом, пријатељем Путина, где обојица подмићују највишег званичника ФБИ-а, због његове корумпиране моћи. Еди Рама више није легитиман, политички није иста особа, никада не може бити премијер“ , рекао је Бериша.

Лидер Партије слободе Ијир Мета је нагласио да Рама користи своју моћ, како би задовољио мафију не би ли га одржала још неки дан на власти.

Бивши посланик Алдо Бумчи је на протесту опозиције изјавио да је премијер Еди Рама гурнуо земљу у беду и „приморао Албанце да оду као Сиријци“.

За разлику од последњег протеста када је био без обезбедења данас је Бериша био окружен телохранитељима.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА