Најновије

ОТАЦ ГОЈКО ПЕРОВИЋ: Како се решити греха предака? (ВИДЕО)

Ако једној породици не иде добро, одмах се сумња на грех предака који им не дозвољава да напредују. Али колико у томе има истине и како се "решити" овог греха саветује отац Гојко Перовић.

Oтац Гојко Перовић (Фото: Јутјуб)

Грех предака је нешто у шта Срби дубоко верују. Прадедовски грех, многи сматрају, може да задеси и десето колено. Због тога многи трагају за решењем које гласи: Kако се решити греха предака?

- То не би требало да нас оптерећује. Ако нешто и постоји, то сам Бог зна. Наша вера каже да ми не испаштамо грехе предака. Kо год се крстио, свак се родио за нови живот. Све пређашње што је било, кроз гене и кроз крв - у води крштења се пере. Тако да нико не може и не треба да оптерећује свој живот у том смислу.

Али сада да ли постоји нешто као благослов или као проклетство на некој породици, то је само питање Божије воље и ту ствар онда никако не можемо исправити.

Шта можемо да урадимо, можемо да живимо побожно. Јеванђељски гледано - наш живот почиње са крштењем и ми од тада живимо потпуно нови живот.

Питање је да ли човек може сам да брине о себи и породици, а не да поправља самостално неку Божију намеру - то је немогуће.

Kако је Бог донио неки благослов или казну, тако ће једним махом и да је односе.

Оно што се од овог покољења очекује је да живи црквено, да се не одваја од Бога и да сву своју наду полаже у Бога. Љубав према ближњима, љубав према Богу и ако то испунимо, ми смо пред Богом уради све што смо требали.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА