Најновије

Украјинци више не могу да скривају истину: Наша војска трпи страшне губитке

Амбасадор Украјине у Великој Британији Вадим Пристајко рекао је да Кијев тренутно не открива податке о губицима Оружаних снага Украјине, али кад буде, то ће бити "ужасан број".

"Наша политика од самог почетка је била да не разговарамо о губицима. Када се рат заврши, признаћемо их. Мислим да ће то бити ужасан број", рекао је Пристајко у интервју за "Дејли експрес".

Према његовим речима, Кијев је спреман да настави сукоб "до последњег Украјинца". Коментаришући извештаје о припреми за офанзиву бригада украјинске војске са укупним бројем од 40 хиљада војника, он је рекао да је Кијев мобилисао "милион људи".

Подсетимо, Пристајко је у марту рекао да су британске власти одлучиле да Украјини испоруче двоструко више тенкова "челенџер 2" него што је раније обећано. Осим тога, како је навео, украјинска страна ће добити више самоходних артиљеријских носача АС-90, као и повећање броја војника који ће се обучавати у Великој Британији.

Међутим, касније су у кабинету британског премијера ове изјаве оповргнуте.

Украјински дипломата и раније је изјавио да је Украјина изгубила огроман број војника од почетка сукоба са Русијом и додао да и даље наставља да их губи "на све стране".

"Губимо људе свуда. Не саопштавамо јавно колико је погинуло војника или цивила, али можете замислити колико су то велике бројке – оне су тешко схватљиве. А градови, неки од њих су потпуно уништени", изјавио је актуелни амбасадор у Лондону, иначе бивши Министар спољних послова Украјине.

Свега неколико сати након што је руски председник Владимир Путин понудио привремени прекид ватре у зони специјалне војне операције, Пристајко је рекао да Запад треба да буде опрезан и игнорише сличне изјаве који стижу из Москве.

Језиви снимци "пута смрти" код Бахмута: Руска артиљерија спаљује покушаје слања појачања (ВИДЕО)

Извор: rt.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА