Најновије

СВЕ ЈЕ ТРУЛО: Без 7.000 € не постаје се наставник, директори сви из СНС и СПС! (ВИДЕО)

Професори у школама су изгубили ауторитет, ученици физички насрћу на њих, има уцењивања, а ако професор неће да поклони одговарајућу оцену, њему се прети, и то не због двојке, већ и због четворке, јер ученик мора обавезно да има петицу, и то су страшне ствари. Родитељи пријављују професоре, малтретирају, и ако је детету поклоњена четворка, хоће да извуку петицу по сваку цену, значи њихово дете мора да има пет, изјавио је Зоран Буљугић, писац и пензионисани професор у школи, приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Зоран Буљугић (Фото: Јутјуб)

Он је, износећи проблеме школства, рекао да је оно пропало, да је све труло и да је једино решење повратак на старо, односно „повратак традицији“.

Такође је изнео податак да се стално запослење у школи на месту наставника не може добити без 5.000 до 7.000 евра мита. Директори су сви кадрови СНС и СПС, а како је рекао, ђаци су преоптерећени градивом које није одговарајуће, али су критеријуми оцењивања ниски, па већина заврше као вуковци и одликаши.

Према његовим речима, има много нејасноћа у ономе што се десило у ОШ „Владислав Рибникар“, а поступак власти да се не појаве да одају пошту убијеним ђацима, назвао је срамотним.

- То је велика срамота власти, плашили су се реакције народа, посебно родитеља који су изгубили децу. Сувише је то било за њих ризично. А иза тога постоји и свест да су и они томе допринели – сматра Буљугић.

Он је нагласио да, што се тиче режима Александра Вучића, „њему савршено одговара оно што се десило, јер ће испод тога да прођу Косово, Рио Тинто и продаја ЕПС-а“.

Такође је изразио бојазан да је некоме у интересу да овде избије грађански рат.

- Потребан је генерални штрајк, јер када би све стало у Србији, то би довело до коначног пада режима. Више се овако даље не може. Србији је потребна једна потпуно нова политичка структура, влада народног спаса у коју ће ући најбољи, најстручнији људи и највећи српски патриоти. И онда се уради низ резова, реформи поништавања разних закона, доношење нових – поручио је Буљугић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА