Најновије

„Military Watch“: Америци прети озбиљан ударац ако пошаљу Ф-16 у Украјину

Репутација америчких борбених авиона F-16 је у опасности да буде озбиљно нарушена, ако их Украјина употреби у зони „специјалне војне операције“, пише часопис „Military Watch“.

Фото: pixabay. com

„Постоји ризик да Руси добију технологију F-16. Постоји и велика вероватноћа да ће флота авиона претрпити значајне губитке, како од гранатирања аеродрома тако и у ваздушним борбама. Ово ће задати озбиљан ударац престижу ловаца“, наводи се у публикацији.

F-16 је једномоторни борбени авион развијен 1970-их као јефтинији и лакши пандан тешком Ф-15, који је био елита америчког ратног ваздухопловства. Према мишљењу стручњака, постоји висока вероватноћа да ће F-16 имати ниску способност преживљавања у двобојима са руским ваздухопловством, због недостатка стелт технологије.

Застарела летелица неће моћи да се такмичи са ривалима као што су Су-35 , MiG-31 и Sу-57 , предвиђају аутори. Уништавање F-16 би увелико повећало престиж руског ваздухопловства и војно-индустријског комплекса, који је недавно онеспособио врхунски амерички ракетни систем противваздушне одбране „Патриот“, тврде стручњаци.

У петак је телевизијски канал NBC, позивајући се на високог званичника у Вашингтону, известио о плановима Сједињених Држава и њихових савезника, да пребаце борбене авионе украјинским оружаним снагама.

Губитке обе стране у Бахмуту сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА