Најновије

ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ: САЈ и Кобре ушли на Косово?

Премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти је на конференцији за новинаре показао шта је пронађено на месту где су српске снаге, како он тврди, киднаповале тројицу полицајаца у среду, преноси Телеграфи.

Кобре (Фото: Министарство одбране Србије)

Курти је рекао да се '’киднаповање'’ догодило дубоко на територији Косова, док је представио неколико фотографија места где се то догодило.

Он је додао да је место '’отмице'’ удаљено један километар од границе са једне стране, северозападни део, 670 метара од северног дела и 300 метара од југозападног дела.

„Не ради се о хапшењу у Србији, већ о отмици на Косову и не ради се ни о каквом уласку косовске полиције на територију Србије, како се тврди“, рекао је Курти.

Курти је нагласио да су на лице места стигли Кфор и тзв. Косовска полиција.

„Кфор и КП су били на месту инцидента, а нађени су и трагови страних чизама у правцу Србије, пластичних лисица. Оно што ме и даље чуди је да КФОР још увек званично не објашњава где је ово место, а ово место је на Косову. И возило и храна коју су јели полицајци, све је дубоко на територији Косова“, рекао је Курти.

Курти је додао да су две оружане формације из Србије ушле на територију Косова.

„Реч је о две оружане формације Србије које су ушле на Косово и са којима Кфор мора да се обрачуна, специјалној антитерористичкој јединици „САЈ“ и специјалној војној јединици „Кобре“, рекао је Курти.

Подсећамо, јуче је Канцеларија за Косово и Метохију објавила информацију да су три наоружана припадника тзв. Косовске полиције ухапшена на територији општине Рашка.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА