Најновије

КРУПНА ИЗДАЈА СЕ КРУПНО ПЛАЋА: Бајден и ММФ дају огроман новац Ердогану

Сад све постаје кристално јасно.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је одобрио кандидатуру Шведске за придруживање НАТО-у зато што му је председник САД Џо Бајден обећао да ће ММФ обезбедити Турској кредит висине између 11 и 13 милијарди долара, објавио је амерички новинар Симор Херш.

„Званична прича је да је Бајден пристао да прода борбене авионе Ф-16 Турској, међутим мени је речено нешто друго, тајна прича о Ердогановој промени става. Бајден је обећао да ће Међународни монетарни фонд Турској одобрити преко потребан кредит од 11-13 милијарди долара”, написао је Херш на платформи „Субстацк”.

„Бајден је морао да забележи победу, док је Турска у акутној финансијској кризи”, рекао је америчком новинару неименовани извор, јавља Танјуг.

Пишући о украјинској контраофанзиви, Херш је навео да она не успева, позивајући се на писање листова „Вашингтон пост” и „Њујорк тајмс”.

„Написи о њеном успеху, као и недостатак извештавања о контраофанзиви у великој мери су нестали с насловних страна последњих недеља”, навео је амерички новинар.

Симор Херш је добитник Пулицерове награде за откривање покоља који је америчка војска починила над вијетнамским цивилима у Ми Лају, а подробно је извештавао и о афери „Вотергејт” и мучењу затвореника у Абу Граибу.

У фебруару ове године објавио је да су за уништавања „Северног тока” одговорне Сједињене Америчке Државе чији су рониоци наводно поставили експлозив испод руског гасовоа.

Три месеца касније, према његовом писању, експлозив су активирали Норвежани.

КИНА ИМА ЖЕСТОКУ ПОРУКУ ЗА СРБИЈУ! Ово се Западу и Американцима неће допасти

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА