Најновије

РУСКО ЧУДО СА НЕБЕСА: Неухватљиви дронови

Нова генерација дронова „лансет” (баражна муниција) биће практично неухватљиви за противваздушну одбрану, моћи ће и да делују аутономно и да бирају најважније циљеве, рекао је Александар Захаров, главни конструктор „ЗАЛА Аеро“ групе, произвођача дронова.
Очима дрона (Фото: Скриншот)

Очима дрона (Фото: Скриншот)

"Главно је - једноставност употребе. Лакоћа управљања и скоро потпуна отпотност од свих система борбе против дронова. Практично ће се против њих бити немогуће борити", рекао је Захаров телевизији „Русија 1“.

Он је појаснио да су стручњаци компаније већ спровели низ борбених експеримената. Нова генерација „лансета“ ће деловати по команди оператера, али потпуно аутономно бирати мете. Оператер ће бирати само подручје деловања дрона.

"Он тражи конкретно оклопно возило или артиљерију“, објаснио је он.

Дрон ће умети и да бира мете. На пример, ако види тенк или систем, односно радар, он ће гађати радар, јер је он од веће важности. То је већ теститирано, истакао је он.

Према речима главног конструктора, „лансет“ ће бити немогуће потиснути средствима електронског ратовања, само физички.

Поред тога, Захаров истиче да чак и ако таква машина падне у руке непријатеља, то му неће донети никакву корист због „степена заштите“ дрона.

Беспилотну летелицу „лансет“ произвела је компанија „ЗАЛА Аеро“ која је део концерна „Калашњиков“. Поред верзије „изделије-52“ постоји и већи модел летелице који је добио ознаку „изделије-51“. Беспилотна летелица је модернизована, а том приликом је узето у обзир искуство стечено током специјалне операције у Украјини. Добио је моћну бојеву главу која омогућава дрону да гарантовано уништава хаубице, тенкове, оклопну технику, радаре, противваздухопловне системе и људство противника.

Баражна муниција је врста оружја које је способна да дуго лети и осматра терен. Приликом откривања циља, дрон изводи напад као навођена ракета „ваздух-земља“.

Прочитајте ОВДЕ шта је Бајден купио на сајму књига

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА