Најновије

Бошњаци руше БиХ

Политички аналитичар Срђан Перишић изјавио је да су Бошњаци толико заслепљени мржњом према Републици Српској да не виде како ударајући на њу и Дејтонски споразум заправо руше БиХ.

Сарајево (Фото: Public domain)

- Једино знају да држе тензије према Србији, али ту се мора знати да ово раде по америчком диктату - рекао је Перишић поводом изјаве министра иностраних послова у Савету министара Елмадина Конаковића да Београд и Бањалука, који су најавили окупљање свих државних органа почетком августа на територији Српске, руше територијални интегритет БиХ.

Перишић је нагласио да Конаковић ради по сарајевској политици коју је успоставила СДА на чијем челу је Бакир Изетбеговић и где се константно шаљу провокативне изјаве према Србији и њеном председнику.

- Конаковић је наставио тамо где је стала бивши министар Бисера Турковић, кадар Изетбеговића - рекао је Перишић за Вечерње новости.

Он је упозорио да бошњачка политика настоји посредством Конаковића да тотално узурпира дипломатију БиХ.

- Сарајево жели да оно једино креира политике у БиХ, а поготово да угуше Републику Српску - додао је Перишић.

Председници Србије Александар Вучић и Републике Српске Милорад Додик договорили су да се почетком августа на територији Републике Српске окупе сви државни органи, што је изазвало негативне реакције Сарајева.

Конаковић је тим поводом поручио да Београд и Бањалука руше територијални интегритет БиХ и да својим порукама не доприносе стабилности региона и међусобном уважавању.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА