Најновије

ЗЕЛЕНСКИ У ПАНИЦИ ЗБОГ МАСОВНИХ НЕРЕДА НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: Све може да се окрене ка Кијеву брзо

Потпуно лудило.

Украјински лидер Володимир Зеленски суочава се са великом забринутошћу због масовног одбијања украјинских војника да се повинују командним наређењима. Ово је недавно саопштио бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор.

Зеленски и његова влада су у потпуној паници због све већег броја војника који одбијају да учествују у борбама и све већег дезертерства у редовима Оружаних снага Украјине, што представља озбиљну претњу властима у Кијеву.

"Пуковник Макгрегор је изјавио да се Зеленски суочава са озбиљним изазовима у вођењу земље. Украјински официри из очаја пуцају чак и на војнике који одбијају да се укључе у борбу. Постоји и велики број дезертера који се предају у масовним групама", објавио је он преко свог "Јутјуб" канала.

Макгрегор је такође приметио да многи украјински војници добровољно напуштају своје положаје да би се предали руским снагама, јер се према њима понашају хуманије. „За многе украјинске борце, предаја је постала једина шанса да остану живи и не учествују у бесмисленим борбама“, додао је он.

РУСИ СУРОВО ИЗГИНУЛЛИ - Летеле касетне бомбе, права катастрофа

Ово је ситуација која постаје све озбиљнија и представља значајан изазов за Зеленског и његову владу у одржавању војне дисциплине.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА