Најновије

LGBTQ ОФАНЗИВА НА ЕВРОПУ: Један лидер је стао у одбрану нација и хришћанских вредности

Мађарски премијер Виктор Орбан обновио је данас напад на Европску унију због спровођења, како је рекао, "офанзиве LGBTQ људи", рекавши да ће његова влада заштитити хришћанске корене земље.

LGBTQ (Фото: Pixabay)

У говору на летњем универзитету "Балвањош", у месту Баиле Тушнад, у Румунији, Орбан је, такође, рекао да се нада да ће избори за Европски парламент који се одржавају следеће године, ојачати владе унутар европског блока које одбацују "федерализам" који представљају Немачка и Француска, пренео је Ројтерс.

Орбан, који је на власти од 2010. године, 2021. је усвојио закон о забрани коришћење материјала за који се сматра да промовише хомосексуалност и промене пола у школама, наводећи потребу да се деца заштите од "LGBTQ пропаганде" и тиме изазвао негодовање ЕУ.

Он се, такође, сукобио са Бриселом око других питања, укључујући владавину права и реформу мађарских медија и правосуђа.

ЕУ је "или империја, или (појединачне) нације... Ми не треба да гајимо илузије: федералисти покушавају да нас истисну", рекао је Орбан.

"Они су отворено желели промену власти (2022. године) у Мађарској", истакао је Орбан и додао да то сада важи и за Пољску.

Он је казао да је равнотежа између федералиста и нација које не желе да уступе веца овлашцења Бриселу поремећена када је Британија изашла из блока, а сада се само Варшава и Будимпешта држе свог (антифедералистичког) става.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА