Најновије

ОТПОЧЕО ТРЕЋИ ТАЛАС КОНТРАОФАНЗИВЕ: Ово су правци који газе Украјинци

Кренуо и трећи талас.

Оружане снаге Украјине су по трећи пут кренуле у контраофанзиву уочи самита НАТО-а, који ће се одржати у Виљнусу 11-12. јула, изјавио је саветник вршиоца дужности лидера ДНР Игора Кимаковског за емисију „Соловјов уживо“.

„Јуче се могло констатовати да су пред самит НАТО-а у Вилнусу (Оружане снаге Украјине) отпочеле трећи талас контраофанзива и за основу опет одабрале запорошки правац.

Сада гори све од Дњепра практично до спојне тачке у Запорошкој области и Доњечкој Народној Републици“, рекао је он. Према његовим речима, дејства су безуспешна, украјинска војска „не може чак да пробије ни прву линију одбране“.

Саветник Дениса Пушилина је такође истакао да се у правцу Луге одбијају напади, а код Авдејевке украјинске снаге „воде борбе за боље положаје“.

„Максимално уништавање” руског војног особља и технике тренутно је „задатак број један” за Украјину, тврди шеф националне безбедности земље Алексеј Данилов.

„У овој фази активних непријатеља, украјинске одбрамбене снаге испуњавају задатак број један – максимално уништавање људства, опреме, складишта горива, војних возила, командних места артиљерије и снага противваздушне одбране руске војске“, навео је Данилов на Твитеру.

„Више уништено значи више ослобођено“, додао је он.

ПРЕМЕШТАЊЕ УКРАЈИНСКИХ МИНОБАЦАЧА: Покушавају кроз шуму да пробију линије

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА