Најновије

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РФ: Пораз Украјине у 126 рејона - преко 700 мртвих!

РОСТОВ НА ДОНУ - Министарство одбране РФ је објавило још један редовни дневни извештај у којем се наводи да руска армија успешно делује и држи одбрану на свим линијама фронта, као и да је украјинској страни нанела губитке у преко 120 рејона.
Цев убитачна (Фото: Јутјуб)

Цев убитачна (Фото: Јутјуб)

Током дана Оружане снаге Украјине наставиле су безуспешне покушаје напада на Доњецком, Краснолиманском и Јужнодоњецком правцу.

У правцу Доњецка одбијено је девет непријатељских напада у областима насеља Дружба, Северноје, Маринка и Первомајское.

Непријатељске јединице су поражене у рејонима насеља Красногоровка, Авдејевка, Веселоје и западно од Клешчејевке, наводи министарство.

Током непријатељстава, губици непријатеља у последњих 24 сата су износили 500 погинулих и рањених украјинских бораца, три тенка, шест борбених оклопних возила, четири аутомобила, два камионета, два самоходна топа М109 Паладин (САД) и хаубицу Д-30.

На Краснолиманском правцу одбијен је непријатељски напад у области ​​насеља Торској. У окрузима насеља Червенаја Диброва и Серебрјанка погођене су концентрације људства и технике Оружаних снага Украјине.

Више од 60 украјинских милитаната, три борбена возила, три камионета и две хаубице Д-30 уништено је у овом правцу за један дан.

У правцу југ-Доњецк, одбијен је непријатељски напад, а украјински ДРГ је уништен у области ​​​ Харвест.

На Запорошком правцу, поражене су групе људства и технике Оружаних снага Украјине, у насељима Пјатихатки и граду Орехову.

Непријатељски губици на овим просторима дневно су износили преко 170 украјинских бораца, три оклопна возила, три аутомобила, један камионет. Погођени су самоходни топови Цезар (Француска), хаубица М777 (САД), две хаубице Мста-Б, два топа Д-20 и самоходни топови Гвоздика.

На Купјанском правцу погођено је људство и техника Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Стелмаховка, Новоселовское, Артемовка, Синковка, Берестовое и Двуречнаја.

Током дана уништено је више од 30 украјинских милитаната, два аутомобила, као и радар АН/ТПК-50 (САД).

У правцу Херсона уништено је до 40 украјинских милитаната, један тенк, четири возила, као и самоходне топове Гвоздика.

Током дана авијација, ракетне трупе и артиљерија група трупа Оружаних снага Руске Федерације победиле су 102 артиљеријске јединице Оружаних снага Украјине у 126 округа.

У граду Запорожје погођена је база горива за војну опрему Оружаних снага Украјине.

Системи ПВО у области насеља Новогригоровка оборили су авион Су-27 Оружаних снага Украјине, пресрели шест граната МЛРС ХИМАРС, уништили 17 украјинских беспилотних летелица.

Прочитајте ОВДЕ шта је афрички лидер открио о НАТО и Либији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА