Најновије

ПОЛИЦИЈА У КИЈЕВО-ПЕЧЕРСКОЈ ЛАВРИ, ДОЛАЗИ И ВОЈСКА: У шта се претварају конаци манастира?

Конаци на територији Кијево-Печерске лавре више неће примати ходочаснике, тамо ће бити смештена војска Оружаних снага Украјине, рекао је вршилац дужности директора спомен-подручја Максим Остапенко у интервјуу украјинским ТВ каналима.

Кијево-печерска лавра (Фото: УПЦ)

'’Делатност конака ће бити потпуно обустављена. Овде треба да буду смештени људи који су на духовној рехабилитацији у Лаври – војна лица, рањеници, капелани“, рекао је он.

Саопштено је да комисија Министарства културе Украјине наставља са запечаћењем објеката манастира на територији Лавре, у пратњи полиције.

Јуче је суд у Кијеву удовољио захтевима државног спомен-подручја према Кијевско-печерској лаври да отклони препреке за коришћење имовине. Како су указали извори РИА Новости, након тога монаси из канонске Украјинске православне цркве могу бити исељени.

Како је истакао председник Синодалног одељења Московске Патријаршије за односе између Цркве, друштва и медија Владимир Легојда, такав корак има за циљ не само протеривање монаха из њихових родних зидина, већ и уништавање УПЦ. .

Привредни суд Кијева је у среду одбацио и тужбу манастира државном спомен-подручју да призна раскид уговора о закупу неважећим.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА