Најновије

ПОТПУНИ ХАОС У КИЈЕВУ - Црвене беретке крећу у жесток напад, народ се моли Богу за спас (ВИДЕО)

То је још један корак у циљу коначног и потпуног протеривања монаха Кијевско-печерске лавре ван зидина манастира који су неколико деценија обнављали, чували, где су се молили, и који је постао њихов дом, рекао је званичник Руске православне цркве.

У Кијевско-печерској лаври налази се велики број припадника полиције који не дозвољава ником да уђе на територију манастира, преносе „РИА Новости“, позивајући се на украјинске медије.

Суд у Кијеву донео је јуче одлуку у корист Министарства културе Украјине, а која омогућава да се монаси иселе из Лавре.

Одлука суда у Кијеву, којом се дозвољава да монаси канонске Украјинске православне цркве (УПЦ) буду исељени из ћелија Кијевско-печерске лавре, најтеже је насиље над савести стотина хиљада верника, саопштио је заменик председника Синодалног одељења Московске Патријаршије за односе између Цркве, друштва и медија Вахтанг Кипшидзе.

– Видимо још један корак у циљу коначног и потпуног протеривања монаха Кијевско-печерске лавре ван зидина манастира, који су неколико деценија обнављали, чували, где су се молили, и који је постао њихов дом – рекао је Кипшиџе за „РИА Новости“.

Он је додао да је то најтеже насиље против савести стотина људи, "оних који живе тамо, и стотина хиљада верника".

На снимцима које је објавио Савез православних новинара на свом Телеграм каналу виде се припадници Црвених беретки који блокирају улазе верницима у објекте Лавре, а поједини верници су остали у објектима, док су споља представници органа власти печатили врата.

КРЕЋЕ РУСКА ОСВЕТА - КЛИЧКО МОЛИ ГРАЂАНЕ КИЈЕВА: Лансиран Кинжал у правцу кијевске области

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА