Најновије

ХАОС У КИЈЕВУ: Зеленски потпуно погубио конце, сменио све кључне људе

Председник Украјине Владимир Зеленски саопштио је у петак да његова влада отпушта шефове свих регионалних војних центара за регрутацију у Украјини, што је драматичан потез за сузбијање корупције у систему који долази јер су нови војници очајнички потребни како би заменили погинуле и рањене у борбама.

„Овај систем би требало да воде људи који тачно знају шта је рат и зашто су цинизам и мито током рата издаја. Уместо тога, војницима који су прошли фронт или који не могу да буду у рововима јер су болесни или су изгубили удове, али су сачували достојанство, њима може да се повери овај систем регрутовања“, рекао је председник.

Зеленски је рекао да је борба против приоритета корупције, а ови потези долазе усред напора да се реше питања око регрутовања у војску.

Раније ове недеље, украјински Државни истражни биро саопштио је да је отворио 112 случајева против државних службеника.

ХАОС У КРАКОВУ - Руси излепили град, полиција на улицама

Биро је притворио шефа Кијевског окружног територијалног центра за регрутацију и социјалну подршку, кога није именовао, оптужујући га да је учествовао у изради фиктивних докумената у којима се тврди да се мушкарцима који нису способни да служе дозвољавају да напусте земљу – мито је био од 10.000 долара по комаду, пише Њујорк тајмс.

Биро је притворио и шефа једног од кијевских одељења војне администрације, такође неименованог у јавности, оптужујући га да је извукао документе за тројицу мушкараца.

Мушкарцима између 18 и 60 година није дозвољено да напусти земљу откако је почела инвазија на Украјину, а гранична стража је саопштила да се појединци свакодневно хапсе због тог покушаја.

РУСИ ЗАУЗЕЛИ ОГРОМНЕ ПОЛОЖАЈЕ! Пала четири велика упоришта украјинске армије

Курир.рс/Њујорк тајмс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА