Најновије

ДРАМА У НОВОМ САДУ: Украо пиштољ од оца, претио бившој девојци и полицији да ће пуцати

Припадници МУП-а, УКП, Службе за сузбијање криминала, Специјалне антитерористичке јединице, Преговарачког тима и ПУ Нови Сад, ухапсили су Д. Ж. (2003), који се терети да је из једног стана у центру Новог Сада наоружан упућивао претње бившој девојци да ће убити њу, па себе.

Хапшење у Новом Саду (Фото: МУП Србије)

Осумњичени се терети да је најпре од оца, који је полицајац, из породичне куће украо службени пиштољ са мецима, опасач и лисице, што је отац одмах и пријавио, наводи се у саопштењу МУП-а.

 Д. Ж. (2003) је потом отишао у изнајмљени стан одакле је претио смрћу двадесетједногодишњој девојци, а такође и да ће пуцати на полицију уколико покушају да га ухапсе.

Одмах по пријави, припадници МУП-а су девојку којој је претио и њену породицу склонили на безбедно место.

МУП истиче да је ефикасном акцијом полицајаца, Д. Ж. брзо лоциран, разоружан и ухапшен, а у овој акцији повређених није било.

Због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, крађа и угрожавање сигурности, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Како се додаје у саопштењу, акција је изведена у сарадњи Управе криминалистичке полиције, Службе за сузбијање криминала, Специјалне антитерористичке јединице, Преговарачког тима и ПУ Нови Сад.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА