Најновије

РАЗМЕНА ВАТРЕ У ЛЕПОСАВИЋУ: Оптужују Србе за кријумчарење

Припадници Косовске полиције још једном покушавају да Србе са Севера Косова оптуже за кријумчарење робе и сукобе, а последњи такав наум догодио се синоћ око 22 сата код Јошанице у општини Лепосавић.

Пиштољ (Фото: Pixabay)

Заменик командира Косовске полиције за регион Север, Ветон Ељшани, казао је да је дошло до размене ватре између особе осумњичене за кријумчарење робе и припадника Косовске полиције, као и да повређених у пуцњави није било.

"Том приликом лакше телесне повреде задобио је службеник након што га је непозната особа ударила аутомобилом. Он се није зауставио, ударио је једног полицајца, а тада је дошло и до размене ватре", рекао је Ељшани за Коссев.

Припадници полиције сумњају да је возило ушло на север Косова алтернативним путевима из централне Србије, те да се у њему налазила кријумчарена роба.

Косовска полиција за сада нема информације о осумњиченом јер се, како тврди Ељшани, возач у међувремену удаљио, па потом напустио возило и побегао.

Полиција је возило запленила.

Ељшани уједно није имао сазнања о томе да ли је и шта пронађено у аутомобилу.

Подсетимо, пре недељу дана на Северу Косова, тј. код Чечева, на територији општине Зубин Поток, такође се догодила пуцњава када су полицајци покушали да зауставе групу особа осумњичену за кријумчарење.

Тада је ухапшено пет особа, четири српске националности и један Албанац, док је један од осумњичених побегао са лица места.

У међувремену, редове Косовске полиције напустило је десетак држављана Србије.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА