Најновије

ПА ОВО ЈЕ НАЈСТРАШНИЈЕ: Професорка којој су ђаци измакли столицу технолошки вишак

Професорку енглеског језика из Техничке школе у ​​Трстенику, чији су углед као професора и човека у новембру прошле године нарушила три ученика када су је малтретирали и оклизнули јој столицу, сада држава додатно понижава смањењем ове самохране мајке. фонд часова, чиме јој је умањила зараду за 32.000 динара, а нашла се и на списку за технолошки вишак!

Тиме су ауторитарци само показали оно што, нажалост, знамо више од деценије и на чему се заснива овај систем – да жртву треба додатно понижавати, а насилника уздизати у небо. Јер у Србији све функционише по том моделу, што си већи силеџија (у било којој области) – боље ћеш!

То потврђује и чињеница да су насилници који су малтретирали учитељицу и који су на друштвеним мрежама поставили снимак како јој одгурују столицу и тиме је додатно понижавали, у администрацији кажњени смањеном оценом и подвргнути повећаном васпитном рад!

Систем и власт сматрају да им је ово довољна казна. Можда јесте, а можда и није – време ће показати. И то врло брзо.

А на шта указује понижење, нарушавање угледа и достојанства трстеничког професора другим злостављаним лицима, пре свега женама – било на послу или у породици? Ћути и трпи, јер систем неће учинити ништа да те заштити, да ти да нову наду, прилику да наставиш и да се опоравиш. То ће вас само додатно казнити. Неће вам дати посао да бисте достојанствено живели, хранили и школовали своју децу. Не насилник, већ ће држава и систем дати све од себе да вам одузму и оно мало што имате, да вас доведу на ивицу егзистенције. Ово ће вас учинити погодном метом за неке друге злостављаче. И то без имало стида, стида оних институција које увелико воде жене.

И оне жене које, за разлику од оних које су се обратиле систему и затражиле помоћ због психичког, физичког, вербалног, радног или породичног малтретирања, имају чланске карте које их штите од свега. Па и са посла. Имати чланску карту, бар у Србији, обрнуто је пропорционално моралу и хуманости неопходним да се заиста помогне злостављанима.

Свега тога у Србији одавно нема јер државни апарат ради по систему – кад неко падне, не дај му руку да устане, него га удари ногом у главу и обори у несвест.

ВАГНЕР И ПУТИН! Ово је процедура за даље постојање ове елитне јединице

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА