Најновије

УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ РУСКИ КАМП ХИМАРСИМА: Тврде да су убили 200 Руса (ВИДЕО)

Више од 200 руских војника наводно је настрадало кад је на њихов положај пало неколико пројектила које су испалили припадници Оружаних снага Украјине!

Meђутим, снимак који је поазала украјнска страна није уснимо сам погодак у војнике већ пиказује једну експлозију на месту где су они предходно били.

Медији незванично преносе да је пет америчких пројектила ХИМАРС пало на руске јединице које су биле окупљене на плажи на црноморском острву Џарилхач.

Извиђачки дрон претходно је забележио како пешадијске трупе вежбају у одвојеним групама само неколико тренутака пре него што су експлозије захватиле обалу. Сумња се да су војници веровали да су безбедни од напада јер су били превише удаљени од линије фронта да би били погођени. На снимку се види како је импровизовани камп за обуку у Црном мору претворен у ватрену лопту када експлодира једна од ракета.

ХИМАРС иначе има домет од 80 километара.

Медији из Украјине незванично наводе да су напади изведени након што су информације стигле од доушника из Херсонске области.

- Захваљујући информацијама које је доставио доушник на привремено окупираној територији уништено је десетине освајача и непријатељске опреме - саопштио је украјински Национални центар отпора.

Један од најсмртоноснијих удара на руске снаге до сада наводно се догодио током јуна када је више од стотине војника окупило на плажи да слуша генералов говор.

Медији у Украјини објавили су да је број погинулих у експлозијама на плажи око 200 иако та бројка није званично потврђена. Верује се да су руске трупе тамо послате да се опораве како би се припремиле за даљу борбу.

Москва се за сада није званично огласила, међутим, руски војни блогери потврдили су нападе и нагласили да је то "оштро упозорење" да нигде није безбедно у близини ратне зоне.

Војни блогер Рибар наводи да дозвољавање великих окупљања у ближој позадини зоне борбених дејстава може имати лоше последице.

- Војници су били ангажовани на борбеној обуци. Оружане снаге Украјине су нешто касније удариле из МЛРС ХИМАРС. Највероватније су се војници на острву мало опустили због осећаја замишљене безбедности, линија фронта је удаљена 80 километара, терен је неприметан, нема шатора у чистом пољу нити складишта са муницијом. Непријатељ је међутим искористио такву непромишљеност. Будимо реални. Неће бити могуће избећи апсолутно свако гомилање људи у позадини. Можда није увек могуће. Окупљање трупа на отвореном било је превише очигледно. Нека овај видео буде меморандум руским војницима са јасним подсетником да чак и у позадини морају да поштују неопходне мере предострожности.

Џарилхач налази се око 80 километара од најближе територије коју држе Украјина. Острво се налази на северозападној обали Крима.

"Украјина губи на свим фронтовима, њене Оружане снаге су исцрпиле своје резерве и на ивици су потпуног колапса"

Извор: Курир
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА