Најновије

Богдан Богдановић изабран у идеални тим Мундобаскета

Српски кошаркаш Богдан Богдановић изабран је у идеалан тим Светског првенства, које је данас завршено у Манили.

Поред Богдановића у идеалном тиму Мундобаскета налазе се још Немац Денис Шрудер, који је проглашен и за најкориснијег играча на светском шампионату (МВП), Американац Ентони Едвардс, Словенац Лука Дончић и Канађанин Шеј Гилџес-Александер.

Немачка је у финалу СП победила Србију 83:77. Бронза је припала Канади, која је после продужетка надиграла селекцију САД-а 127:118.

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Богдан Богдановић изјавио је данас након пораза од Немачке у финалу Светског првенства да је поносан на све што је његов тим урадио на Мундобаскету.

Србија је данас у финалу СП поражена од селекције Немачке резултатом 83:77.„Нама је био циљ да се пласирамо на ОИ, пласирали смо се у финале направили велики корак и били смо ту у игри после треће четвртине. Искрено они су били бољи и цео турнир су то показивали, да знају да играју док је нама мало фалило искуства и стварно сам поносан на момке јер су се борили од почетка пошто нису губили наду и подржавали се све време”, истакао је Богдановић новинарима после меча.

Он је истакао да се нада да ова медаља може да буде темељ за успехе у будућности.„Стварно сам поносан на све што смо урадили и ово је једна од најбољих група са којима сам нешто преживео. Сви су били сјајни и драго ми је што сам био део ове приче”, изјавио је Богдановић и додао да је одсуство Огњена Добрића у финалу СП утицало на екипу.„Добрић много значи и у нападу и у одбрани и нисмо имали среће што се рано повредио, али Боже мој идемо даље”, закључио је Богдановић.

СП је одржано у Јапану, Индонезији и на Филипинима. Наредни Мундобаскет биће одигран 2027. у Катару.

СРПСКИ КОНТРА-УДАР У СКОПЉУ: Раскринкавање "Велике Албаније" - реално или не?

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА