Најновије

АМЕРИКА ТРАЖИ ОД ПОЉСКЕ ОБЈАШЊЕЊЕ: Ово би могло да уздрма јединство НАТО-а

САД су од Пољске затражиле објашњење о прекиду подршке Украјини, пише Блумберг, позивајући се на високог званичника Пентагона који је желео да остане анониман.

Пољска (Фото: РИА Новости)

Како је рекао саговорник агенције, несугласице између Кијева и Варшаве још нису довеле „до појаве пукотина у алијанси која подржава Украјину“. Међутим, према његовим речима, конкретан став Пољске о подршци Украјини остаје нејасан.

Блумберг наводи и речи неименованог европског дипломате, који је описао како су пољски званичници уверавали своје стране колеге да ће њихова земља наставити да пружа војну подршку Украјини, али у „мањим количинама“. Он је напоменуо да би потпуни престанак војне подршке из Варшаве могао „поткопати јединство НАТО-а“.

Пољска је 22.септембра објавила одбија да испоручи оружје Украјини због сукоба између Варшаве и Кијева, који је настао у вези са пољским ембаргом на увоз украјинског жита. Пољски премијер Матеуш Моравјецки мотивисао је одлуку потребом да модернизује сопствену војску, „како би је постала једна од најјачих у Европи“.

Како Америка наоружава руског савезника, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА