Најновије

УБИЈЕН ЈЕДАН ОД НАПАДАЧА НА ПОЛИЦИЈУ: И даље спорадична пуцњава код села Бањска

Jедан полицајац је убијен, a други je рањен у нападу на јединицу полиције ноћас на улазу у селу Бањска на северу КиМ, саопштила је дирекција полиције у Приштини. Један од нападача је убијен, саопштено је из Приштине. Полиција је блокирала улаз у село са магистралног пута Косовска Митровица-Лепосавић, као и саобраћај на административним прелазима Јариње и Брњак. Из правца Бањске на магистралном путу чује се спорадична пуцњава.

Росу (Фото: КПС)

"Криминалне групе с времена на време ватреним оружјем нападају полицијске јединице на терену које, упркос нападима на њих, настављају свој ангажман стварањем безбедносног амбијента", наводи се у сапопштењу полиције.

"Значајан број професионалних нападача, маскираних и униформисаних у различитим униформама, наоружаних тешким наоружањем, гранатама, војним оруђем (зољама), појединим оклопним возилима, користи различите приватне просторе и предмете, укључујући у и око манастира у Бањској, за ношење, кретање, склониште и позиционирање за пуцање на полицијске јединице", додаје полиција.

Тврди да су "полицијске јединице у самоодбрани и заштити грађана тог подручја, принуђене да реагују на криминалне групе, где је, према досадашњим информацијама, један од нападача убијен".

Позивајући се на насталу ситуацију и околности, полиција је из безбедносних разлога затворила за саобраћај два административна прелаза на северу (Јариње и Брњак), па позива све грађане да користе остале пунктове.

Полиција истиче да се наставља сарадња и координација са надлежним домаћим и међународним институцијама, у циљу одржавања реда и јавне безбедности, као и извођења пред органе правде извршилаца континуираних напада на полицијске службенике, а истовремено време их позива да се предају пред органима реда.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА