Најновије

СВИ ПРИЛАЗИ БАЊСКОЈ БЛОКИРАНИ: Безбедносна ситуација још увек напета

Дан након што је, после покушаја групе Срба да блокирају пут у селу Бањска на Косову и Метохији, дошло до оружаног сукоба у којем је погинуло троје нападача и један припадник косовске полиције, сви прилази Бањској су и даље блокирани јаким снагама полиције, а око села је распоређен велики број полицајаца у оклопним возилима. Безбедносна ситуација је још увек напета, тврди полиција у Приштини.

Росу (Фото: Јутјуб)

Сви прилази селу Бањска, у којем је у недељу дошло до оружаног сукоба групе Срба са косовском полицијом, и даље су блокирани јаким снагама полиције. Око села је распоређен велики број полицајаца у оклопним возилима.

Саобраћај из правца Рашке према Лепосавићу је блокиран, док је могуће проћи из правца Лепосавића према централној Србији.

У вечерњим сатима је интензитет оружаних дејстава смањен, али је безбедносна ситуација још увек напета, тврди полиција која је током ноћи наставила акцију претраге ширег подручја села.

Синоћ је у вечерњим сатима ухапшен још један нападач на припаднике полиције, а до сада су, према последњим информацијама, убијена укупно три нападача, док су ухапшена два, као и четири особе које су затечене са недозвољеном опремом за радио комуникацију, а за које се сумња да су повезани са групом.

Тужилаштво је саопштило да се на лицу места наставља увиђај и да се ухапшенима на терет стављају тешка дела против уставног поретка и безбедности – напад на уставни поредак и припремање теротистичких аката.

Ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати и за очекивати је да током дана буду изведени пред судију за претходни поступак.

Током акције хапшења, заплењена су возила напуњена значајним количинама наоружања разних врста.

Из Приштине су саопштили да проверавају и вернике који су јучерашњи дн провели у манастиру Бањска, како би се утврдило да ли међу њима има нападача на полицију или њихових помагача.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА