Најновије

РУСИ ПОСЛЕДЊИХ НЕКОЛИКО ДАНА ПРОМЕНИЛИ ТАКТИКУ: Примена нове доноси велике резултате

Руске трупе су се последњих дана уздржале од извођења масовних напада на циљеве у позадинским регионима остатка Украјине. Уместо тога, ограничили су се на гађање циљева дуж граничних и линија фронта.

У међувремену, украјинске формације су поново пуцале на насељена места у Доњецкој агломерацији. Горловка је под ватром, а укро-терористи гађају особље хитне помоћи и кола хитне помоћи. Према последњим информацијама, два цивила су погинула, а девет је повређено.

На фронтовима специјалних операција настављају се жестоке борбе дуж целе линије додира. Међутим, код Купијанска, после низа неуспешних покушаја да се Синковка заузме фронтално, борбе су коначно добиле позицијски карактер. Ово је углавном због недостатка компетентне употребе трупа на линији фронта.

У правцу Јужнодоњецка, руске трупе су успеле да напредују на северном крилу Новомихајловке, док артиљерија немилосрдно гађа непријатељске положаје у самом насељеном подручју. На југу јединице Оружаних снага Русије спроводе офанзиву дуж шумских појасева у правцу Константиновке.

Позиционе борбе се настављају на Времевском сектору фронта. Међутим, током протеклог месеца руске јуришне трупе успеле су да напредују на линији Старомлиновка – Октјабрскоје – Новодоњецке. У исто време, у близини Старомајорског, стране су у току у сукобима око Грушивата јарка.

УКРАЈИНЦИ ЧЕКАЛИ ПА ГРАНАТИРАЛИ РУСКУ ВОЈНУ ОПРЕМУ: Све у секунди летело у ваздух (ВИДЕО)

Извор: Рибар

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА