Најновије

КИНА ИМА ВРЛО БУЧНУ ПОРУКУ: Тајван је део Кине, залажемо се за мирно уједињење

Резултати недавних избора на острву "не могу довести у питање чињеницу да је Тајван део Кине", каже портпарол Канцеларије за Тајван Чен Бинхуа.

Кина ће у овој години наставити да се супротставља независности Тајвана, али и да промовише сарадњу и мирно уједињење у оквиру политике "једна земља, два система", изјавио је портпарол Канцеларије за Тајван при Државном савету Народне Републике Кине Чен Бинхуа.

"У новој години ћемо се непоколебљиво придржавати политике 'мирног уједињења' и принципа 'једне Кине', у складу са Консензусом из 1992. године. Следићемо заједничку тежњу сународника са обе стране Тајванског мореуза, за мир, развој, размену и сарадњу. Такође ћемо се непоколебљиво супротстављати независности Тајвана, одржавати мир, проширити размену, промовисати сарадњу, продубити интеграцију и промовисати поновно уједињење", рекао је Бинхуа.

Он је изразио наду да ће житељи Тајвана "бити на правој страни историје и сарађивати са Пекингом на уклањању препрека, и заједнички промовисати миран и свеобухватан развој односа двеју страна".

Он је напоменуо да резултати недавних избора на острву "не могу довести у питање чињеницу да је Тајван део Кине, нити да промене модел односа Пекинга и Тајпеја и њиховог неминовног поновног уједињења".

"Резултати избора у тајванском региону показали су да Демократска прогресивна партија (ДПП) не представља преволађујуће мишљење на острву", додао је званичник.

Подсетимо, кандидат владајуће ПДП, Лај Чинг Те изабран је за председника Тајвана са више од 40 одсто гласова, продужавајући владу своје странке, која је на власти већ осам година.

Међутим, ПДП, који се прилично радикално залаже за независност и промену националне супстанце острва, добио је око три милиона гласова мање него што је бивша председница Цај Ингвен освојила на изборима одржаним пре четири године.

ГОРИ ФРОНТ НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ! На северном делу јединице дејствују жестоко (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА