Најновије

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА КРЕЋЕ У РАТ СА РУСИЈОМ?! Изјава начелника генералштаба

Људи у Великој Британији треба да буду спремни да служе војску у случају рата са Русијом, упозорио је данас начелник Генралштаба британске војске Патрик Сандерс.

Британски брод (Фото: Јутјуб)

Он је позвао британске власти да "мобилишу нацију" да се припреме за рат са Русијом, у говору на Међународној изложби оклопних возила у Лондону, пренео је бриселски портал Политико.

Иако не подржава регрутацију, Сандерс је нагласио потребу за "променом" у ставу британске јавности како би била ментално спремна за војни сукоб са Русијом.

Сандерсов говор је уследио након што су претходно други западни војни лидери и највиши одбрамбени званичници упозорили на ризик од великог рата између Москве и НАТО.

Након напада на Украјину, влада председника Русије Владимира Путина појачала је, како наводи портал, ратнохушкачку реторику против суседних земаља, укључујући Балтичке земље, које су чланице НАТО и Молдавију.

Прошле недеље, немачки министар одбране Борис Писторијус рекао је да је руски напад на НАТО могућ за пет до осам година.

Холандски адмирал Роб Бауер, високи званичник НАТО, раније је рекао да се војни блок суочава са "светом који је најопаснији током више деценија" и позвао на "борбену трансформацију НАТО".

Како је украјинска војска убила припаднике '’Азова'’, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА