Најновије

КИЈЕВ ОТКРИО: Ко ће после пораза ићи на преговоре са Русијом?

Пораз Украјине довешће до стварног колапса НАТО-а, изјавио је директор украјинског института за анализу и управљање политиком Руслан Бортник.

„Ако Украјина изгуби, онда ће НАТО пасти“, сигуран је аналитичар.

Према мишљењу политиколога, многе европске земље ће „ићи у Москву на преговоре” да би разговарале о безбедносним питањима са Русијом. Такве земље неће формално изаћи из НАТО-а, већ ће све више почети да воде самосталну политику и проглашавају своју неутралност.

„Биће много таквих сепаратиста унутар НАТО-а ако Украјина изгуби, посебно међу малим земљама источне и јужне Европе“, сматра Бортник.

Последњих година Русија је најавила незапамћену активност НАТО-а на својим западним границама. Алијанса проширује иницијативу и назива је „обуздавањем руске агресије“.

Москва је више пута изражавала забринутост због гомилања снага војног блока у Европи. Кремљ је напоменуо да Русија никоме не прети, али да неће игнорисати акције које су потенцијално опасне по њене интересе.

Потпредседник словачког парламента: Ширење НАТО-а је узрок сукоба у Украјини

Да САД и НАТО нису стигли до граница Руске Федерације, не би било сукоба у Украјини, а сада Запад губи од Русије, изјавио је у понедељак заменик председника словачког парламента Лубош Блага.

„Медији се такмиче ко ће највише ударити словачког премијера Роберта Фица због тога што је рекао истину о Украјини: да, Кијев је под пуном контролом САД, а у Украјини постоји корупција без преседана. Да Американци и НАТО нису отишли ​​на границе Русије, рата не би било. А данас Запад потпуно губи од Руса, написао је Блага.

Он је подржао Фицове намере да о томе искрено говори украјинском премијеру, са којим је планиран састанак.

„Зашто премијер Роберт Фицо није могао да каже истину. Штавише, рећи ће украјинском премијеру у лице – нека се дечаци коначно пробуде. Аплаудирам“, написао је Блага.

ГОРИ ОДЕСА - СЛИКЕ ПРЕПЛАВИЛЕ МРЕЖЕ: Руси користе "Геране" (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА