Најновије

ЕВРОФАНАТИЗАМ НЕМА ДНА: Ево шта Ђилас и екипа сада траже!

Коалиција "Србија против насиља" саопштила је данас да захтева да се конститутивна седница Народне скупштине Републике Србије одржи после 8. фебруара.

Разлог за померање седнице, која би била заказана у року предвиђеном законима Србије, за ову коалицију је то што желе прво да Европски парламент усвоји резолуцију о изборима у Србији.

На страну што ова коалиција више обзира има према распореду Уније чији члан Србија није, и тражи да се измени распоред који је у складу са српским законима, него што Европски парламент заседа сваког дана од 5. фебруара, али има много важнија посла од српских избора.

Како се може видети у агенди Европског парламента, на седници 5. фебруара посланици ће расправљати о извештају Европске комисије о стажирању у Европској унији, а расправљаће и о граничним вредностима олова у складу са зеленом агендом.

Према распореду 6. фебруара, расправљаће о Русији и Украјини, као и о генетски модификованим биљкама и техникама производње хране из њих.

На дневном реду 7. фебруара је гласање о одлуци Норвешке да унапреди морско рударење на Арктику.

Тек 8. фебруара на дневном реду нашло се гласање Европског парламента о изборима у Србији, и то након што одрже расправу о условима рада наставника у Европској унији.

Коалиција "Србија против насиља" међутим не види ништа спорно у томе да српски избори у ЕУ буду на том месту, већ тврде да је потребно прво чути став оних који имају своја преча посла, попут тога да реше проблеме са незадовољним пољопривредницима у Немачкој и Француској, па тек онда формирати нови скупштински сазив Србије.

Републичка изборна комисија саопштила је коначне резултате избора за посланике Скупштине Србије 12. јануара, а законски рок за конституисање Народне Скупштине Србије је 30 дана од дана објављивања коначних резултата.

Прочитајте ОВДЕ о војном споразуму Турске и тзв. “Косова”

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА