Најновије

Монах Авел 6. марта у МТС дворани: Најлепша дела класичне музике у извођењу  руског пијанисте

Чудесни пијаниста пред београдском публиком извешће концерт под називом "Душа зна"

Руски пијаниста Монах Авел, после великог успеха који је постигао извођењем музичких класика на интернет платформама, где је стекао армију фанова и милионске прегледе, одлучио је да започне своју прву концертну турнеју. 

За само 24 сата распродате су улазнице за његов наступ у Камерној сали Музичког дома у Москви крајем фебруара. Али, Монах Авел ће у ствари свој први концерт у животу на великој сцени одржати управо у Београду и то 6. марта у МТС дворани.

Монах Авел ће на клавиру извести 22 најлепша дела класичне музике од Баха преко Моцарта до Мориконеа. Његова извођења на публику делују једноставно магијски, божански, јер он људима кроз музику предаје своју чисту душу. 

Позната ремек дела, која сте до сада чули небројено пута, на овом концерту ћете доживети потпуно другачије. Иако његова извођења делују уздржано и спокојно, она су испуњена мноштвом емоција, које никога не остављају равнодушним.

- Музика је саставни део наших живота. А добра музика може да нас инспирише на најбоље, на узвишене мисли и дела. Многи људи не могу да виде свој живот без музике, а може се чак рец́и да им музика помаже да живе. Посебно класична музика, пре свега, носи огроман набој позитивних емоција. Слушајуц́и ремек-дела Баха, Моцарта, Бетовена – као да се уздижемо изнад света смртника - поручио је Монах Авел и додао:
- Постоје дела која су сложенија за сагледавање, а постоје и она која су свима доступна. Ко не зна Моцартов Турски марш или Бетовенову Елизу? Ово је прелепа музика доступна свима. Ту је и дивна неокласична музика, романтична музика, музика писана за разне филмове који су постали ремек-дела светске музичке културе. Слушајуц́и такву музику, наш мозак постаје јаснији, наше мисли постају јасније, једноставно постајемо бољи.

Монах Авел је рођен у Санкт Петерсбургу где је стекао основно музичко образовање у музичкој школи Римски-Корсаков, а затим се усавршавао на Државном Конзерваторијуму у родном граду. После студија је одлучио да се замонаши у манастиру Дохијар на Светој гори, где је започео монашки живот радећи најпростије и најтеже физичке послове. 

Године 2018. прешао је у познати манастир Валам, најважније место руске духовности, где је остао посвећен представљању лепоте божијег света кроз музику.

Улазнице за концерт “Душа зна”, на коме ће вас Монах Авел одвести у узвишени свет музике, су у продаји на благајни и преко сајта мтсдворана.рс

Можда нисте знали, али ако једете сир пре спавања - имаћете ноћне море

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА