Најновије

ЛАВРОВ ОТКРИО: САД су окупиле 54 антируске земље – проћи ће као Хитлер и Наполеон

Русија уклања историјску неправду и покушаје да се историја измисли или заборави, истакао је шеф руске дипломатије.

САД и друге западне земље Украјину виде као инструмент за сузбијање Русије, саме признају да се украјинска криза користи како би се нанео стратешки пораз Русији, проучио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на округлом столу на коме се говори о решавању ситуације око Украјине.

"Тако је било и у време Наполеона и у време Другог светског рата када је Хитлер скоро све европске земље потчинио свом циљу. А, знате чиме се то завршило. Међутим, њихов менталитет се није променио. И Наполеон и Хитлер и Америка сада проналазе методе да нападну Русију", истакао је руски министар.

Украјинска криза је као тест за мултиполарни свет који се формира и за земље светске већине које схватају да нема перспективе у ослањању на оне механизме које је колективни Запад створио и које користи за продужавање колонијалне пљачке и живота на туђи рачун, истакао је руски министар.

С обзиром да у свету се стварају нови сукоби, пажња САД и њених сателита везана за Украјину опада, али та тема и даље захтева пажњу и дискусију, рекао је.

Апсурдне су изјаве да Русија, након победе у Украјини, планира да нападне балтичке земље, Шведску и Финску, нагласио је он.

САД су окупиле 54 држава које шаљу оружје и војне експерте Украјини, помажу јој у навођењу циљева како би победили Русију, јер се плаше да ће они бити следећи ако Русија победи, указао је Лавров.

"Да су такве изјаве апсурдне познато је сваком ко иоле познаје историју и циљеве које смо објавили с почетком Специјалне војне операције. Русија уклања историјску неправду и покушаје да се историја измисли или заборави, да се територије на којима су вековима живели Руси претвори у одскочну даску НАТО-у, на челу са САД, за наношење претњи нашој земљи", рекао је Лавров.

Кијевски режим је, како је рекао, познат по томе да од свега прави бизнис. Оружје које Запад испоручује Украјини није се појавило само на Блиском истоку, него и у Финској, Шведској, Данској, Холандији, додао је.

ГОРИ СКЛАДИШТЕ ОРУЖЈА! Паклена ноћ за украјинску армију

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА