Најновије

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК ''ВАГНЕРОВАЦА'': Добијају нову мисију

Руски „Афрички корпус“, формиран под руководством представника Министарства одбране Rusije, имаће 20 хиљада људи, који ће се састојати од новајлија и бивших бораца приватне војне компаније (ПВК) „Вагнер“. они ће бити распоређени у пет афричких земаља: Буркина Фасо, Либија, Мали, Централноафричка Република и Нигер. Блумберг преноси ово позивајући се на изворе.

Вагнерова група (Фото: принтскрин)

Они ће бити распоређени у пет афричких земаља: Буркина Фасо, Либија, Мали, Централноафричка Република и Нигер, преноси Блумберг позивајући се на изворе.

Напомиње се да ће Афрички корпус преузети мисије које су раније спроводиле снаге Вагнерове групе. Тренутно је познато да ће ускоро бити отворено седиште у Централноафричкој Републици за ове намене.

Планирано је да се стварање мешовитог корпуса заврши до средине 2024. године.

Прошлог јуна, руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да ће будућност Вагнерове групе и сличних јединица у афричким земљама зависити од става земаља чије су их владе у то време позвале. Према речима дипломате, руска влада одржава званичне односе са руководством многих афричких земаља и услови под којима су те државе пристале да сарађују са руском приватном војном компанијом је се не тичу.

О Трећем светском рату прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА