Најновије

РУСИЈА ЈАВЉА - ОВО ЈЕ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: Та понуда никада није послата

Писања појединих медија о предлозима које је Русија наводно упутила САД о замрзавању сукоба у Украјини нису ништа друго до теорије завере и гласине, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Она је тим речима прокоментарисала вест агенције Ројтерс која је, позивајући се на изворе, саопштила да је председник Русије Владимир Путин преко посредника предлагао САД замрзавање сукоба у Украјини, али да је Вашингтон наводно одбацио ту иницијативу.

„Чини ми се да је то само нетачна интерпретација, да не кажем злонамерна – не желим то да кажем, иако је и то, очигледно, могуће“, казала је Захарова.

Како је додала, преговоре Русије и Украјине о помирењу својевремено је прекинула британска страна.

ПАВИЋ ПОСЛАО ЈАКУ ПОРУКУ СТРАНИМ АМБАСАДАМА: Предстојећи састанак...

„Затим су утврдили на законодавном нивоу ту забрану вођења преговора. Такође смо рекли да нисмо ми прекинули те преговоре. Одговорили смо на украјинске предлоге о тексту споразума и ту се све завршило због притиска Запада на председника Украјине Владимира Зеленског и кијевски режим... Мислим да управо у том кругу настају неки трачеви, гласине, расправе, тумачења, можда и неке недоречености, и око тога се граде некакве теорије завере“, закључила је Захарова.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да су тврдње да се Русија, наводно, обратила Сједињеним Америчким Државама са предлогом да се украјински сукоб „замрзне“ – лаж.

ДОДИК СТАО У ОДБРАНУ НЕСТОРОВИЋА УЖИВО: Доктор послао поруку и Вучићу и Ђиласу (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА