Најновије

СВЕДОЧЕЊЕ УКРАЈИНСКОГ ЗАРОБЉЕНИКА: Диверзиона акција је извршена "само ради медијске пажње" (ВИДЕО)

Снимци са испитивањем преживелог учесника операције напада на Тендоровску косу.

Пловимо, пуцач на централном чамцу одмах почиње радити, и одмах на њега автоматски долази кутија са 250 патрона. Наравно, кутија се запали, и командант три групе даје наредбу за повлечење", - каже украјински ратни заробљеник Јевгениј Горин.

- Ово је било када је до обале било остало само 100 метара. Чамац је потпуно био под метом свих средстава за погодак на обали", - испричава се борац 73. специјалног оперативног центра ратне морнарице Украјине, старији морнар Јевгениј Горин.

"Скоро одмах пуцач, који је био на носу, почео је да се повлачи назад, чули су се вици да је рањен", - сећа се заробљени морнар.

- Још један дечко, Руслан из 113 групе, покушао је да отплови ка чамцима, ја сам такође почео да пловим за њим, али нисам успео, и он је потонуо. Ја сам са задње стране скинуо лампицу с каске да покажем својима да сам жив, али је то довело до тога да ми је ваше, одбацило наушник. Али остао сам жив. Схватио сам да ако наставим кретање, погинућу, зато сам се окретао и пловио к обали вичући 'не пуцајте, предајем се!', - детаљно је испричао Горин.

Према мишљењу преживелог украјинског специјалца, диверзиона акција је извршена "само ради медијске пажње". "Једноставно су бацили групу на хероичан удар и одјавили се", - рекао је заробљеник.

ХАОС У КИЈЕВУ: Спрема се замена и за Александра Сирског

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА