Најновије

ПРОТЕСТОМ ПРОТИВ ПОЛИЦИЈЕ МАНИПУЛИШУ ЈАВНИМ МЊЕЊЕМ: ЛГБТ удружење параван за продају дроге!

Недавни протест ЛГБТ удружења “Да се зна” против полицијских поступања поново је бацио светло на контроверзне догађаје, откривајући да се ова организација, поред борбе за права хомосексуалних и бисексуалних особа, повезује и са трговином наркотицима. Случај који је подигао велику прашину и довео до тога да борци за ЛГБТ права изађу на улице Београда, још увек је под истрагом тужилаштва, док представници удружења тврде да су полицајци брутално малтретирали ЛГБТ особе током претреса стана.

Фото: Pixabay

Истрагом је откривено  да је стан у којем је пронађена дрога припадао младићу (20) и његовој цимерки (25), који су, како се тврди, чланови ЛГБТ удружења “Да се зна”. Према полицијским сазнањима ове особе бавиле су се шверцом наркотика.

Извори блиски овом случају тврде да су двоје цимера, чије је стан претресен, као и сама организација, били умешани у дистрибуцију наркотика.

“Већ дуже време се прича по граду како су из канцеларије те организације продавали дрогу својим клијентима”, открива извор близак удружењу.

“То већ цео град зна и одређени донатори су баш због тога прекинули сарадњу са њима.”

Министарство унутрашњих послова је потврдило да су наводи о насиљу полицијских службеника над ЛГБТ особама под истрагом. Ипак, подаци који су се појавили у медијима откривају нову димензију овог случаја. Током претреса стана, полиција је пронашла око 70 грама марихуане и мању количину спида. Додатно, испред стамбене зграде, полиција је затекла разбијену теглу са биљном материјом која је, према сумњама, избачена кроз прозор.

МУП је саопштио да је о свему обавештено тужилаштво, које је наложило да се против двоје цимера поднесе кривична пријава за неовлашћено држање опојних дрога.

Овај случај наглашава сложеност борбе за права ЛГБТ особа, док истовремено разоткрива мрачне сенке трговине наркотицима. Остаје да се види како ће се даље одвијати истрага и које ће импликације имати на ЛГБТ заједницу и борбу за њихова права.

Присталице ЛГБТ-а, међутим настављају хајку на полицију и читаву државу стављајући наркодилере у улогу жртве, само из разлога што су део те сексуалне мањине.

Колико су дупли аршини и лицемерни погледи ове сексуалне мањине говори и то што за њих правда, поштовање закона и пре свега одговорност нису и не треба да буду исти за све. Стављање особа оптужених за кривична дела у улогу жртава, само зато што су део неке мањине, може довести до нарушавања принципа једнакости пред законом, а све зарад позитивне дискриминације. Сутра ће притисак на јавност бити и уколико се деси неки већи злочин попут убиства, а то је нешто што не би требало дозволити.

Извор: Васељенска

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА