Најновије

ОПЕТ УДАРАЈУ НА ПАПУ: Добио примерак Јеванђеља и бројаницу човека који је погинуо на фронту

Папа Фрања данас је поново осудио „све ратове”, али није директно помињао ни рат у Украјини, ни рат у Појасу Газе, додајући да је добио примерак Јеванђеља и бројаницу који су припадали човеку који је погинуо на фронту.

„Многи млади људи одлазе да гину у рату. Помолимо се господу да нам да милост да победимо лудило рата, које је увек поразно”, рекао је папа током недељне аудијенције на Тргу Светог Петра, преноси Ројтерс.

Аргентинска монахиња Лусија Карам, која је извела папу пред вернике, саопштила је да је мушкарац чије је Јеванђеље и бројаницу папа добио, био 23-годишњи украјински војник који је убијен у Авдејевки прошлог месеца.

ЛЕТИ ПАТРИОТ У ВАЗДУХ! Руска армија још једном погодила прецизно

Она је додала да је папа био дирнут што је те предмете добио, „јер он воли Украјину и пати због мучеништва народа који је окрутно нападнут”.

Папа је претходно позвао Украјину да „смогне храброст беле заставе” и преговара са Русијом о прекиду рата, што је председник Украјине Володимир Зеленски одбио, уз изјаву да се папа бави „виртуелним посредовањем”, преноси Танјуг.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је, такође, изразио неслагање с папом. С друге стране, портпарол Кремља Дмитриј Песко оценио је папин позив на преговоре као „сасвим разуман” и додао да је Русија за то спремна.

МАЂАРСКИ МИНИСТАР НАЈАВИО УВОД У ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Јако опасне вести не слуте на добро

Извор: Политика.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА