Најновије

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ ПЛАНИРАЈУ ДРЖАВНИ УДАР?! Испливала ШОК преписка: "Мораћемо брзином муње да спроведемо акцију!"

Украјинска војска планира да заузме Врховну Раду и привуче на своју страну друга војна лица, произилази из приватног чета "ПараБелум", коме су приступ добили руски стручњаци, пише руска агенција.

РИА Новости тврде да су дошли до те наводне преписке.

- Најважнија акција коју ћемо морати да извршимо брзином муње је да ухватимо ВР у одређеном тренутку - пише један од учесника у разговору.

- Када се кадрови регрутују, борци буду обучени, маса ће бити спремна - додао је други учесник ћаскања.

- Мора да постоји подршка војске. Без овога ништа неће бити. Главна покретачка снага. Из ровова ће рећи да су уз нас, а народ ће нам се придружити - напомиње други учесник наводне преписке.

- Поготово када људи виде да је војска на челу, а остатак војске иза њих, они аутоматски заузимају праву страну - објаснио је други, преноси РИА.

Раније ове недеље, представник безбедносних снага рекао је за РИА Новости да су руски стручњаци добили приступ приватном ПараБелум ћаскању, у којем озбиљно разговарају представници елитних јединица Оружаних снага Украјине , Службе безбедности Украјине и Националних батаљона поводом опција за рушење актуелне владе и команде Оружаних снага Украјине, а планирају и стварање радикалне странке са борбеним крилом.

ПУТИН ЖЕСТОКО - ОДГОВОРИЋЕМО! Напади Кијева неће проћи некажњено

Сукоб међу украјинским снагама безбедности настао је у позадини вишемесечне конфронтације између бившег врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног и Володимира Зеленског, која је окончана почетком фебруара сменом генерал, преноси руска страна.

На чело Оружаних снага Украјине, Зеленски је поставио Олександра Сирског , који је раније командовао украјинским копненим снагама.

Поред тога, према истраживању Центра за друштвена и маркетиншка истраживања СОЦИС, бивши главнокомандујући победио би на председничким изборима да су одржани у Украјини 2024. године.

БЛИНКЕН ЗА АЛАРМ: Дијалог Београда и Приштине, желимо да се примене сви споразуми

Извор: Сд.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА