Најновије

"ЈУГ" ИМ "ГРАДОМ" ПРЕСУДИО: Убили групу од преко 50 бораца одједном - жесток удар код Артјемовска

Посаде вишецевних ракетних система БМ-21 Град Јужне групе снага нанеле су ватру на мете у подручју, ометајући формирање ударних група људства јединица Оружаних снага Украјине у правцу Артјемовска.

Док су били на борбеном дежурству и након што су добили координате места окупљања припадника Оружаних снага Украјине, артиљерци су прешли на један од ватрених положаја.

Након нишанских лансирања невођених ракета калибра 122 мм, командант борбеног возила, у интеракцији са тачком управљања артиљеријском ватром, подесио је нишан, пославши остатак невођених ракета на идентификоване циљеве. Средства објективне контроле забележила су пораз великих група украјинског људства које су се наводно спремале да покушају офанзиву у зони предњих положаја у правцу Артјемовска.

Услед циљане ватре и извиђања, губици непријатеља на овом делу фронта износили су преко 50 погинулих и рањених војних лица.

Висок ниво обучености посада МЛРС Град омогућава брзо наношење ватрене штете на идентификоване области концентрације људства и опреме Оружаних снага Украјине, стоји у саопштењу министарства одбране РФ. 

Истовремено, посада МЛРС-а „Град“ је способна да изврши борбени задатак у року од 5 минута од момента доласка, а затим одмах напусти ватрену позицију, лишавајући тако непријатеља могућности да погоди борбено возило у току противбатеријске борбе, наводи се у саопштењу.

Погледајте ОВДЕ уништење украјинског ракетног система из којег је гађан Белогород

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА