Најновије

АМЕРИ ПОКУШАЛИ ПРОДОР У ВАЗДУШНИ ПРОСТОР РУСИЈЕ: Суперсонични Миг-31 узлетео на два бомбардера Б1Б!

Пар бомбардера Б-1Б Ратног ваздухопловства САД приближио се руском ваздушном простору изнад Баренцовог мора, због чега је један суперсонични ловац-пресретач МиГ-31 ВКС полетео и спречио америчке авионе у покушају да наруше ваздушни простор РФ, саопштило је Министарство одбране Русије.

"24. марта руска системи за надзор и контролу ваздушног простора над Баренцовим морем открили су групни ваздушни циљ који се приближава државној граници Руске Федерације. Да би се идентификовао ваздушни циљ и спречило нарушавање државне границе Руске Федерације, ловац МиГ-31 из састава дежурних снага подигнут је у ваздух. Посада руског ловца-пресретача идентификовала је ваздушни циљ као пар стратешких бомбардера Б-1Б америчког ваздухопловства", написано је у саопштењу.

Како се руски ловац приближавао, амерички стратешки бомбардери су прилагодили курс лета, удаљавајући се, а затим су направили заокрет од државне границе Руске Федерације, додају из Министарства одбране.

"Руски авион се безбедно вратио на матични аеродром, није дозвољено кршење државне границе Руске Федерације. Лет руског ловца је изведен у складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода, уз поштовање мера безбедности", наводи се у саопштењу.

Погледајте ОВДЕ како су Грци ишарали америчке тенкове и оклопњаке

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА