Најновије

БОЦАН ХАРЧЕНКО ОТКРИВА НОВЕ ДЕТАЉЕ: Русија никад не оптужује без доказа, испланирано да нападачи побегну у Украјину

Потребно је сачекати истрагу, за коју не верујем да ће бити лака и брза, рекао је руски амбасадор говорећи о масакру који се догодио у Москви.

Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је да Русија никога не оптужује за терористички напад у Москви док се не заврши истрага, а у питању је поступак који је за сада затворен за јавност.

Како је појаснио, Русија оптужује само након истраге, односно када се утврде све чињенице.

"Најважније је да су нападачи ухапшени на путу према граници Украјине, то је реалност, да је све припремљено за њих да уђу у Украјину, да их сачувају и да нестану", указао је Боцан-Харченко за телевизију Прва.

По питању умешаности Исламске државе, која је забрањена у Русији, Харченко каже да су Американци већ два сата након масакра направили истраживање и рекли како су припадници ИСИС-а кривци.

"То је врло чудно", рекао је руски амбасадор.

Он је додао да је потребно сачекати истрагу, за коју не верује да ће бити лака и брза.

"Али ће бити завршена, за разлику од Запада, Северни ток је имао више примера да почну истрагу, али се заврши без резултата. Ми у Русији све завршавамо, раније или касније, краће или дуже, али у сваком случају у питању је стручан процес и наравно да ће бити резултата", напоменуо је Боцан-Харченко.

Како је указао, биће још испитивања које спроводи Одбор за истраживање, али мисли да се налогодавци, односно људи са извора и даље крију, о чему довољно говори да су нападачи наредбе добили онлајн.

"Немогуће је два дана након масакра све рећи. Сви раде од самог тренутка кад се напад десио увече у петак 22. марта. Сви су одмах били на окупу и радили, председник је потврдио да су радили стручно, професионално. За сада нема смисла да говорим више. Када су ухапсили све извршиоце, 11 људи, ово потврђује да стручно раде и помоћи ће да истрага иде што брже", рекао је Харченко.

На питање о упозорењу које је америчка амбасада у Москви издала знатно раније, а у којем наводи могућност терористичког напада, руски амбасадор каже да је она веома озбиљна, али и чудна ствар.

"Ја сам убеђен, иако нисам у току, да такве ствари не остану ван пажње одговарајућих органа", каже Боцан-Харченко и додаје да то показује да постоји нека врста умешаности.

Руски амбасадор је подсетио на пример Северног тока када је председник САД знатно раније рекао да ће завршити са тим гасоводом, а након одређеног времена десила се експлозија. 

ГОРИ ЦЕЛА УКРАЈИНА - ДОСЛОВНО СВАКИ ДЕО У ВАЗДУШНОЈ ОПАСНОСТИ! Бомбе одјекују Кијевом, жестока одмазда, пала бомба код границе са Пољском

"Не правимо никакве закључке ни оптужбе јер немамо у рукама доказе", упозорио је Боцан-Харченко.

Напоменуо је да га је председник Србије Александар Вучић позвао већ у петак вече да изрази саучешће руском народу и председнику Русије, док је следећег дана стигло и на папиру званично саучешће.

"Председник Србије је био у току ствари, он увек прати догађаје и у Русији у вези са Русијом", појаснио је руски амбасадор.

Како је навео, следећег дана стигло је много позива државног врха, од министра спољних послова Ивице Дачића, патријарха СПЦ Порфирија и тако даље.

"И данас се настављају позиви и то од обичних људи што је веома значајно. Сви полажу цвеће и стављају свеће још од јутра јуче. Што се тиче саучешћа, било од руководства или народа, најважније да је оно веома срдачно, осећа се да човек оно што се десило прима као своју бол", рекао је Боцан-Харченко.

ЗАПАД СПРЕМИО КЛОПКУ ЗА СРБИЈУ! Црни облаци рата се надвијају над Србијом (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА