Најновије

ОДГОВОР РУСИЈЕ ЋЕ БИТИ СУРОВ! Србин открио ко ће први страдати: Једна група ће платити најскупљу цену!

Стручњак за безбедност Душко Томић оценио је данас да је терористички напад у концертној дворани „Крокус“ у Москви била укључена нека од страних обавештајних служби која је посредно потпомогла да се изведе таква операција.

-Цео корпус активности нису могли да изводе други терористи без подршке некога много јачег и много снажнијег. Значи, у цео овај корпус евидентно је да је укључена нека од страних обавештајних служби која је потпомогла на посредан начин извођење овакве операције - навео је Томић за Тањуг.

Томић је рекао и да треба да се изврши детаљна анализа како би се тачно утврдило ко је и због чега извршио тај терористички акт, а да је Исламска држава одговорност за то преузела можда због смањеног ефективног утицаја у последњих неколико месеци, односно година.

Он је појаснио да је сваки улаз у било који тржни објект покривен такозваним активним и пасивним обезбеђењем и да ће се прегледањем камера добити информације којим путевима су се кретали нападачи у концертној дворани и из ког правца су дошли.

- На основу материјала са друштвених мрежа тачно можете да видите да они који су вршили ову активност могу да буду страни плаћеници добро обучени јер начин њиховог кретања, начин како држе аутоматско оружје показују да су ти људи прошли одређен степен обуке - навео је он.
Додао је да све околности морају да се анализирају и да ће Руси због противтерористичког одговора делегирати информације средствима јавног информисања на „кашичицу“.

- Руси имају ту врло офанзивну противтерористичку тактику и очекујем управо оно што је рекао и председник Руске Федерације Владимир Путин да ће сарађивати са другим земљама које могу пружити одговарајућу врсту информација да би могли починиоце тог дела неутралисати. Одговор Русије ће бити суров - рекао је он.

На питање да ли је било безбедносних пропуста који су омогућили да се тај напад, у коме је страдало више од 100 људи, догоди, Томић истиче да је реч о кардиналним безбедносним пропустима чим терористи уђу у неки простор и спроводе одређене офанзивне активности

- Кад се примењују мере, оне се примењују адекватно, да се покаже снага, моћи, репресивне моћи, то је поента. Када је снага репресивне моћи показана, онда онај који жели да почини одређену врсту злочина, ретерира, односно повлачи се - навео је он.

Оде Украјина у историју! После масакра, Путина више ништа не занима: Почиње оно чега су се сви прибојавали!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА