Најновије

Стигле ударне Макронове трупе! Могућ напад директно на Француску?! Ово води у рат незамисливих размера!

Како пише „Царград“ 19. марта је издато саопштење шефа Спољне обавештајне службе Сергеја Наришкина који је рекао да Француска већ припрема контингент од око две хиљаде људи за слање у Украјину. Већ 20. марта стручњак за геополитику Јуриј Баранчик известио је да је француска војска стигла у Молдавију из Румуније. Према његовом мишљењу, сада је у току процес формирања ударне снаге која ће бројати око 5 хиљада моторизованих и до 8 хиљада специјалаца. Ударно језгро ове песнице биће Французи и Пољаци. Руски новинар Јуриј Подољака је уверен да је неопходно што активније уништити послате „туристе“, како би Европљани одмах изгубили жељу да се укључе у ову операцију.

- Колико сам разумео, наша команда у овом случају треба да обрати посебну пажњу приликом својих напада на ову област, како би се стотине француских војника брзо вратиле назад – а не „на својим ногама - како би се тако једном заувек обесхрабрили било који Европљани да се упусте у такве акције, написао је Подољака на свом блогу.

Он је указао и на више изјава председника Савета безбедности Русије Дмитрија Медведева, које наговештавају да неће бити гестова добре воље са руске стране.

- У ствари, за добробит ствари, било би лепо да немирни Французи пошаљу пар пукова у Украјину. Веома је проблематично сакрити толики број војних лица. Дакле, питање њиховог систематског уништавања неће бити најтежи, али изузетно важан задатак - рекао је тада Медведев.

ЗАПАД СПРЕМИО КЛОПКУ! Црни облаци рата се надвијају над Србијом (ВИДЕО)

Уместо излаза

Подољака такође жели да скрене пажњу на један важан аспект који измиче пажњи већине оних који коментаришу оно што се дешава.

- Чињеница је да ако посматрамо ситуацију у размерама глобалног сукоба између Русије и Запада, онда напади на западне освајаче у Украјини нису офанзивна, већ одбрамбена акција. Али ратови се не добијају одбраном. Фридрих Велики је рекао и да онај ко жели све да заштити неће ништа задржати - рекао је он.

Како он каже, за Запад ескалација сукоба у Украјини личи на добитну лутрију: ако је покушај наношења штете нашој земљи успешан, они имају користи. Ако не, онда нема ни негативних последица.

- Стога би једини исправан одговор на слање француских трупа у Украјину требало да буде пребацивање непријатељстава… директно на француску територију. На срећу, савремени свет и технологије хибридног ратовања пружају највеће могућности за оваква дејства. Француско друштво мора искусити трошкове рата из прве руке. Само у овом случају ће преостале европске силе имати подстицај да одбију директно учешће у сукобу са нама. У супротном ризикујемо да добијемо свежу армију земаља НАТО-а на фронту уместо уморних и поражених украјинских оружаних снага - закључује руски новинар.

БОЦАН ХАРЧЕНКО ОТКРИВА НОВЕ ДЕТАЉЕ: Русија никад не оптужује без доказа, испланирано да нападачи побегну у Украјину

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА