Најновије

ФСБ: САД, Британија и Украјина стоје иза терористичког напада у Москви

Кијев је организовао припрему за борце на Блиском истоку, а касније је било планирано да их у Украјини дочекају као хероје, каже шеф ФСБ-а.

Украјинска служба је повезана са терористичким нападом на "Крокус сити" код Москве, а заједно са њом иза напада стоје и САД и Велика Британија, рекао је данас шеф руске Федералне службе безбедности (ФСБ) Александар Бортњиков за новинара Павла Зарубина.

Он је додао да је начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов легитимна мета за Оружане снаге Русије, као и сви они, који чине злочине против Руске Федерације, након чега је обећао да ће Москва одговорити на нападе. 

Бортњиков је додао да је Кијев организовао припрему за борце који су извели терористички напад на Блиском истоку и открио да су терористе у Украјини хтели да дочекају као хероје.

"Бандити су планирали да оду у иностранство, односно на територију Украјине. Тамо су их чекали. Ова информација се сада разрађује", прокоментарисао је. 

Из ФСБ-а још поручују да Москва за сада не зна ко је наручио терористички напад, али зна ко је врбовао људе, и ко је организовао операцију.

Додаје се и да је информација коју је амбасада САД упутила да се у земљи припрема терористички напад била општег карактера, на шта је, како каже шеф ФСБ-а, Москва одреаговала.

Запад и Кијев су желели да дестабилизују ситуацију у Русији и изазову панику у друштву, објашњава Бортњиков, и упозорава да претња од новог терористичког напада у земљи још постоји.

НОВИ РУСКИ УДАР! Погођени украјински командни центри и објекти Службе безбедности Украјине

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА