Најновије

Руски амбасадор у УН: Сраман дан за Савет безбедности, нису хтели да чују истину

Стални представник Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензја изјавио је да је данашњи дан сраман за Савет безбедности УН јер, како је навео, земље чланице које су бомбардовале СР Југославију 1999. године, нису хтеле да говоре о томе.

„Наш предлог није био одбијен када смо предложили одржавање седнице. Сазнали смо да ће ово питање бити стављено на процедурално гласање тек данас у 12 часова. Ја то сматрам још једном епизодом дипломатске агресије Француске у Савету безбедности“, рекао је Небензја новинарима у Њујорку.

Он је додао да је ово био тужан и сраман дан за СБ УН јер НАТО чланице које су 1999. године нанеле, како је навео, страшне патње народу бивше Југославије, једноставно нису хтеле да причају о томе.

„Покушали су да ућуткају оне који су хтели да о томе говоре. То се све дешавало пред српским министром спољних послова, што је срамота и брука“, рекао је Небензја.

Он је навео да је један од разлога за то можда и то што се земље које су бомбардовале СРЈ плаше своје законске одговорности, додавши да те земље нису хтеле да чују истину.

На питање да ли Русија припрема неки нови корак, руски дипломата је рекао да постоје редовни састанци СБ УН о ситуацији на КиМ, али да ће размислити о даљим корацима.

ПУКОВНИК ФСБ-а ПРИСПЕШКИН: Напад на Крокус није акт "џихадиста" - вероватно британски МИ-6 иза свега!

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА