Најновије

СПН И НАДА: Још један позив властима!

Листа "Србија против насиља" (СПН) и коалиција НАДА (Нови ДСС и ПОКС) поново су позвали представнике власти на састанак поводом изборних услова и саопштили да је неопходно да се он што пре одржи, и то пре расписивања локалних, као и избора за град Београд, зато што је, како су навели, учествовање на изборима под непромењеним условима за њих неприхватљиво.

Позив представницима власти да се одржи дијалог са парламентарном опозицијом у вези са, како су рекли, стварањем елементарних услова за фер и демократске изборе се упућује по други пут, с обзиром на то да на званичан захтев упућен 20. марта председнику Владе и председнику Народне скупштине Републике Србије, како тврде, нису добили никакав одговор.

"Још једном упозоравамо да ће у случају да не дође до правовремених разговора који ће резултирати договором, сасвим извесно доћи до продубљивања политичке кризе у земљи и новог подизања тензија, што никако не може бити пут који било ко прижељкује. У таквим условима одржавање избора биће тешко замисливо и могуће", наводе представници опозиције.

Поводом јавно упућеног позива путем медија од стране председнице Народне скупштине Ане Брнабић, представници опозиције су поручили да неће учествовати на консултацијама везано за изборе заменика председника скупштинских одбора, јер, како наводе, једино о чему би имали да разговарају са представницима власти јесте како да успешно буду имплементиране препоруке ОДИХР-а и како да буде омогућено грађанима Србије да на слободним и поштеним изборима бирају своје представнике.

Прочитајте ОВДЕ шта председник турског парламента каже о рату у Украјини

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА