Најновије

СПРЕЧЕН ЈОШ ЈЕДАН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД! ФСБ одмах реаговао (ВИДЕО)

Саучесник организације која се у Русији води као терористичка је планирао да активира експлозивну направу у згради где се налази центар волонтерске организације у Самарској области која ту прима хуманитарну помоћ.

Федерална служба безбедности Русије је у Самарској области спречила терористички напад који је планирао сарадник Руског добровољачког корпуса по налогу украјинских специјалних служби, саопштио је ФСБ.

Мушкарац је планирао да детонира импровизовану експлозивну направу у згради у којој се налази центар једне волонтерске организације која ту прима хуманитарну помоћ.

Приликом његовог хапшења експлодирала је импровизована бомба и усмртила га, потврдили су у ФСБ-у и додали да припадници обезбеђења и цивили нису повређени, саопштавају из ресора.

"Држављанин Русије, рођен 1994. године, је од 2022. до 2024. године јавно дискредитовао руску војску. У септембру 2023. године регрутовала га је украјинска специјална служба посредством једног од активиста Руског добровољачког корпуса – Александра Кудашева, рођеног 1982. године. Он је тада пристао да организује и изврши саботажу у Русији", наводи се у саопштењу.

На адреси пребивалишта особе је пронађена лабораторија у којој је направио бомбу, компоненте за њу и једна импровизована експлозивна направа спремна за употребу. На његовом телефону пронађена је преписка са вођом терориста и материјали који потврђују умешаност представника Руског добровољачког корпуса у терористичке активности којим координишу украјинске специјалне службе.

Руски добровољачки корупус је у Русији проглашен за терористичку организацију и против њега је отворена истрага заснована на елементима злочина предвиђених Кривичним законом Руске Федерације.

КРВАВИ НАПАД У МОСКВИ: Каква је веза Украјине, САД и исламских терориста

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА